Nyhet

Kalle Anka slår ner i svensk hiphop

GAFFA.se – allt om musik

Snart ger Kalle Anka & Co ut ett hiphopnummer som innehåller allt från en specialskriven hiphopserie till en slangskola och en intervju med Ison & Fille. Rapduon har dessutom blivit ”ankifierade” på tidningens förstasida.

När Ison & Fille var med i TV-programmet Så Mycket Bättre för ett par år sedan, berättade Ison om sin passion för serietidningar som under hela hans liv har varit en trygghet och en källa till glädje.

– Jag är en riktig serietidningsnörd och kan känna igen mig i många seriefigurer, till exempel Batman som ibland behöver vara för sig själv i sin grotta. Serietidningar har också varit ett sätt för mig att bli bättre kompis med språket, jag har dyslexi och då har serier fungerat som en bra inkörsport till läsning, säger Ison i ett pressmeddelande.


LÄS OCKSÅ: Tackar alla "SD-rassar" för framgång

Kalle Ankas hiphopnummer innehåller bland annat den specialskrivna serien Den Rappare Rapparen där Tison & Ville söker nya hiphoptalanger. Knattarna bestämmer sig då för att, i hemlighet, anmäla sin kompis Nicke som har det lite tufft i skolan, men som är bra på att skriva texter. 

Framsidan pryds av Ison & Fille som också har blivit ”ankifierade”. Numret innehåller även en intervju med hiphop-duon och en slangskola med ord som shuno (kille), gäri (tjej) och haffla (fest).


– Vi är jättestolta över samarbetet med Ison & Fille. Våra Kalle Anka-serier kännetecknas precis som hiphoppen av ett lekfullt språk, med många nya ord och rim. Därför känns det kul att kunna förena dessa två världar, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & Co.

gallery_large

LÄS OCKSÅ: Musikhjälpen presenterar årets tema


Hiphopnumret finns att köpa i butik från och med 26 september.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE