Nyhet

Podden Singelfesten synar svenska singlar

GAFFA.se – allt om musik

En del har nog redan hört musikpodcasten Singelfesten, som görs av kulturjournalisten och GAFFA-skribenten Jonathan Eklund. Men tidigare fokuserade den på dåtid och gamla vinyler, nu i säsong två är det istället samtid, nya singlar och recensioner som är i fokus.

– Jag var trött på att allt tipsande, på att allt som släpps verkar vara underbart fantastiskt om man ser till alla tips och spellistor som dyker upp i ens flöde. Jag ville tillbaka till kritiken, men göra det på ett mer löst och ledigt sätt, och mig veterligen är det ingen som recenserar musik i podcast i Sverige, säger han till GAFFA.

I programmets första avsnitt, som släpptes idag, recenseras sju singlar. Det handlar om allt från hiphop i form av Ison & Fille och querkig pop från Blenda till en klassisk cover från syntaren Rein.


– Tanken är ju att det ska vara brett, jag kommer välja ut en rad singlar varje vecka. Det enda de har gemensamt är att jag känner att jag har något att säga om dem, sen kan det vara både positiv och negativ kritik.

Jonathan Eklund hörs även i den relativt nystartade GAFFA-Podden. Kolla in senaste avsnittet här.

Här är alla singlar som avverkas i nystarten av Singelfesten:


Blenda – Funeral
Rein – Electric
Delagoon feat. Groovy Nickz – Shimmering
Ison & Fille feat. Cherrie och Imenella – Vinnare
Dear Euphoria – Push-Pull
Barnet feat. Iiris Viljanen, Annika Norlin, Frida Hyvönen mfl – Du kan vara tyst nu
Augustine – Luzon

Lyssna via Podcaster

ANNONCE