Nyhet

Sista konserten visas i hela Sverige

GAFFA.se – allt om musik

4 februari 2017 intog Black Sabbath scenen i sin hemstad Birmingham för att göra den 81:a och sista konserten i The End-turnén. Denna monumentala show var kulmen på en karriär som spänner över ett halvt sekel.

Med premiär 27 september visas konserten på Folkets Hus och Parkers biografer. 

LÄS OCKSÅ: Datum släppt – Pink Floyd-ikonen kommer hit

Black Sabbath bildades 1968 och var pionjärer för det sound som skulle ligga till grund för genren heavy metal. Den utsålda konserten i Birmingham var avslutningen på en global turné som sågs av drygt en och en halv miljon personer.

– Filmen ger fansen en nära och personlig berättelse om den sista, känslomässigt laddade konserten, där bandet spelar hits som Iron ManParanoidWar Pigs och många fler, hälsas det i ett pressmeddelande.

Vi får även se bandet i studion, när de gör några unika och exklusiva tolkningar av några av deras favoritlåtar som inte spelades på turnén.

LÄS OCKSÅ: Stefan har en väldigt udda musikhobby

– Det var mycket speciellt att vara tillbaka hemma efter alla dessa år. Det var så svårt att säga adjö till fansen, som har varit otroligt lojala mot oss genom åren. I början av karriären kunde vi aldrig drömma om att vi 49 år senare skulle göra vår sista stora show här på hemmaplan, skrev medlemmarna i Black Sabbath efter konserten, enligt samma pressmeddelande.

Över 1 500 biografer i hela världen visar konserten.

LÄS OCKSÅ: Lykke Li hyllar sin döda mor med en ny låt

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE