Nyhet

Succétrion tillbaka med ett "Masterpiece"

GAFFA.se – allt om musik

Efter att ha varit en av 2013-2014 års största svenska musikexporter var trion i Nonono i behov av att ta ett break. Efter två intensiva år fyllda med resor, TV-framträdanden och internationella turnéer behövde de tid att finna ny drivkraft och inspiration, något som tog sin form på olika sätt för bandmedlemmarna. Nu är de tillbaka och släpper idag singeln Masterpiece.

Sångerskan Stina Wäppling och producenterna Tobias Jimson (Astma) och Michael Flygare (Rocwell) bildade det här bandet 2013. Det stora genombrottet kom redan samma år, då hitten Pumpin Blood släpptes. Låten parkerade på topplistor världen över och var topp 40 bland de mest spelade låtarna på amerikansk radio. Succén rullade på med besök hos Jimmy Kimmel TV Show och USA-turné med Twenty One Pilots och Foster The People. Även en spelning på Lollapalooza-festivalen hanns med. De sålde två miljoner singlar, fick guldskivor i USA och i många andra länder samt sålde flera gånger platina i Skandinavien.

– För att finna inspiration på nytt behövde bandet stanna upp och hitta tillbaka till lugnet på varsitt håll, hälsar ett pressmeddelande.


Tobias och Michel gick tillbaka till studion och producerade låtar åt artister som Madonna, Maroon 5, Zara Larsson och Tove Lo. Stina flög till Indien där hon återupptäckte sitt inre bland likasinnade människor från hela världen. Hon spenderade också ett par månader i Sri Lanka surfade, spelade gitarr och skrev låtar.

– Under dessa månader av frihetskänsla väcktes Stinas nyfikenhet för musik på nytt. När hon återvände till Stockholm, full av insikter och intryck, bestämde hon sig för att återuppta sin psykologutbildning parallellt med att bandet tillsammans började arbetet med att skriva och spela in sin nya musik.

Det första smakprovet hör du här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE