Nyhet

Kurt Vile till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

– Influerad av både lo-fi-figurer som Beck och mer klassiska namn som Tom Petty, Neil Young och Bruce Springsteen har Kurt Vile plockat det allra bästa från några av vår tids största låtskrivare – och signerat det med sitt egna, tillbakalutade och helt unika uttryck, skriver arrangören Luger som nu presenterar två Sverigedatum med en av samtidens största slacker-symboler.

Förra året bjöd Philadelphiasonen på en fin samarbetsplatta tillsammans med Courtney BarnettLotta See Lice – och nu är det dags för Kurt Vile att åter samla ihop sina Violators och bege sig ut på turné.

Artikeln fortsätter under videon.

Efter att ha plockats upp av lo-fikretsarna kring Brooklyn-etiketten Woodsist för sin debutskiva Constant Hitmaker 2009 har han sedan dess gått vidare till legendariska Matador Records och där släppt ytterligare sex album.

p>

– Hans musik är alltid fylld av tät magi och detaljrikedom – format kring vackert gitarrplockande och med drömmande stora ljudbilder som vecklar ut sig som en fladdrande flagga över dem melodiska himmelen, skriver Luger i samma pressmeddelande.

Senast Vile befann sig på svensk mark var 2015 då Münchenbryggeriet gjordes till en högborg för lo-fi-slackerrock. Räkna med något liknande när han nu åter tar sig till våra breddgrader i höst.

Här ser du Kurt Vile & The Violators:

13 oktober – Göteborg, Pustervik
15 oktober – Stockholm, Berns

ANNONCE