Nyhet

The Cure på väg in i studion

GAFFA.se – allt om musik

Robert Smith & company har många äss i rockärmarna.

The Cure, som i år firar 40-årsjubileum för släppet av sin debutsingel, är på väg in i studion för att spela in demos i vår, berättar sångaren och låtskrivaren Robert Smith i en ny intervu med Shaun Keaveny på BBC Radio 6. Intervjun är hans första på flera år.

Glada nyheter för fansen, då det var hela 10 år sedan veteranerna släppte sitt senaste album, det 13:e i ordningen, 4:13 Dream. De har spelat några nya låtar live, då de turnerar regelbundet. Men dessa låtar är ännu inte utgivna. När låtarna kommer att släppas framgår inte. Men Smith hoppas kunna spela i alla fall en ny låt på på både Meltdown Festival och gruppens jubileumskonsert i Hyde Park. 

Smith är också utvald till att kurera årets upplaga av det engelska Meltdown. Han har bland annat bokat Manic Street Preachers, Mogwai, och My Bloody Valentine. Även Smith själv kommer att uppträda på festivalen, tillsammans med några av medlemmarna i The Cure. Meltdown äger rum i London 15–24 juni.  


The Cure firar även 40-årsjubileet med en storskalig och länge utsåld konsert i Hyde Park i London 7 juli. Där spelar också akter som Interpol, Goldfrapp, Editors, Ride, Slowdive, The Twilight Sad med flera.

The Cure bildades 1976 under namnet Easy Cure och debuterade 1978 som The Cure med singeln Killing An Arab. Låttiteln är ett citat från Albert Camus roman The Alien, från 1942. År 1979 släppte de sitt debutalbum Three Imaginary Boys.

Den hårfagre Robert Smith är den ende ursprunglige medlemmen som är kvar i bandet. Basisten Simon Gallup varit med sedan 1979, med en paus mellan åren 1982–85. Annars har gruppen präglats av ett stort antal medlemsbyten. 


Hör hela den 20 minuter långa och intressanta intervjun nedan, där Smith bland annat lovar att bandet inte kommer att sluta som band i år. Utan istället lovar att de kommer göra ännu fler konserter nästa år.

ANNONCE