Nyhet

Göteborgsikonerna lägger till extraspelning

GAFFA.se – allt om musik.

I början på nästa år spelar At The Gates tillsammans med Behemoth på Annexet i Stockholm. Men redan under hösten blir det spelningar i Sverige. Från början var det tänkt att det skulle bli två gig, ett i Malmö och ett i Göteborg. Men trycket på biljetter var stort i hemstaden Göteborg och Pustervik såldes snabbt ut. Nu är det klart att de lägger till ett datum i samma lokal, dagen efter den slutsålda spelningen – det vill säga 7 oktober. Precis som under övriga spelningar har de med sig både Nifelheim och Vampire på scen.

LÄS OCKSÅ: Tungt metalpaket till Sverige

Det har hunnit gå 23 år sedan death metal-giganterna At The Gates släppte det stilbildande albumet Slaughter Of The Soul. Sedan tog det 19 år innan göteborgarna följde upp med nytt material – comebacken At War With Reality. Lika länge behövde inte fansen vänta innan det blev mer musik den här gången. Tidigare i år släpptes senaste albumet To Drink From The Night Itself, som hyllades av GAFFAs recensent:


"To Drink From The Night Itself är både intelligent och elegant hopkommen. Lättillgänglig i sin genre och samtidigt finns det så väldigt mycket att gräva vidare i vid kommande lyssningar."

ANNONCE