Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Klättring och kaos på Roskilde

GAFFA.se – allt om musik.

Under sommaren spelade Malmös rivigaste band Sista Bossen på andra sidan sundet. Spelningen på Roskilde var bandet största som grupp och det skulle förevigas. Därför bad de sin vän och fotograf Brian Raaby Andersen att föreviga det hela och ja, det är vad vi premiärvisar idag. På dryga sju minuter får vi förpepp på danska, en jävla massa rock och merchförsäljning. En helkväll helt enkelt.

Så här säger bandets Frans Möller om videon.

– Aldrig har vi varit mer oroliga för vår sångare Hampus. Det är så resten av Sista Bossen minns Roskilde. Den ger även en inblick i Hampus färdigheter i klättring och hans hänsynslösa lekfullhet samt totala likgiltighet inför gränser, höjder och konsekvenser. För er som inte var där var det en kväll full av glädje, ångest (Danmark förlorade i VM) och den största flaskan som vi någonsin sett, säger han och tillägger:


– Till er som var där: tusen tack Roskilde för ert stöd och era glada miner. Vi ska berätta om er för våra barnbarn, robothund, hologram eller vad man nu kommer umgås med i framtiden.

Så här säger Brian Raaby Andersen (Crazy Frog) som filmat, regisserat och klippt videon:

“We didn’t have a defined plan of what to do. I showed up with my camera and started capturing what I felt like was the feeling of being at Roskilde with Sista Bossen. The people surrounding the moments before the concert. The anxious and exciting moments backstage. The happiness surrounding the moment. And most of all, the insane energy while they played. It was euforic. Even in the aftermath you could feel people connected with the band. I’m happy I captured it on video.” 


Vi är också glada över att du fångade det här på video Brian, för det innebär att vi kan visa upp det för våra läsare. Så, varsågoda!

 


ANNONCE