Nyhet

Svenskar hyllas på Roskilde

GAFFA.se – allt om musik

Roskilde har så sakteliga kickat igång med ett välspäckat schema på den så kallade Rising-scenen. Här hittar vi också ett gäng svenska artister exempelvis Albin Lee Meldau och Sista Bossen, båda recenserade och hyllade av våra kompanjoner i Danmark. Elias Kvist tycker till om Albin Lee Meldau:

"När han får lov att sjunga ut sin smärta kan man tydligt se att han menar det. Han gör mycket för att visa att han är en lidande man, men när han levererar, som han gör på efterföljande Try och Till The Sun Comes Around, så känns det på riktigt. Hans talang och leverans tar över såpass att hans estetik som en sliten kontorsmus egentligen inte betyder något. Han är en produkt av dåtiden, men samtidigt helt sin egen och det är inte det lättaste i världen."

LÄS OCKSÅ: Alan Longmuir är död


Ole Rosenstand Svidt såg i sin tur Malmö-punkarna Sista Bossen och sammanfattade det hela med "Sverigepunkare i hängselbyxor – fem meter ovanför scengolvet" efter att bandets frontare Hampus Sundén bland annat tagit en tur halvvägs upp till scentaket (se bild).

"Sista Bossen har nyligen gett ut minialbumet Tio Låtar Om Privilegierat Lidande med tio låtar som alla ligger runt en minut, så man kan inte beskylla dem för att spilla tid. Det gör de heller inte på Roskilde, där gruppen fyrar av den ena maskingevärssalvan till låt efter den andra. Både de nya korta och äldre något längre låtarna på två-tre minuter. Vi når totalt 19 låtar på 40 minuter [...] Jag ser fram emot att följa Sista Bossen framöver – och investera i en svensk-dansk ordbok", skriver han bland annat i sin recension.

Från och med imorgon, onsdag, har GAFFA Sverige skribenter på plats i Roskilde så räkna med en hel del recensioner framöver!


SENASTE: Gratisfestival sprids ut över Stockholm

ANNONCE