Nyhet

Se när gothikonen kastar glas från scen och brottas ner av vakter

GAFFA.se – allt om musik

Igår uppmärksammade GAFFA en händelse som nu blivit en världsnyhet. Det hela handlar om frontmannen i det ikoniska gothbandet Bauhaus sviniga beteende.

I onsdags gjorde Bauhaus (eller om man ska vara ärlig: delar av Bauhaus) en konsert på Nalen i Stockholm, men frontmannen Peter Murphy var inte helt nöjd med kvällen vilket resulterade i kaos. Murphy kastade bland annat flaskor mot publiken, varav en skadade en besökare i ansiktet. Och när han senare kastades ut hamnade han i slagsmål med ordningsvakterna.

LÄS OCKSÅ: Ikonens hjärnsläpp i Stockholm – "började kasta flaskor och glas"

Nu har videoklipp från kvällen dykt upp i sociala medier:

Artikeln fortsätter under videoklippen. 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Angela (@d1zzydishes)

LÄS OCKSÅ: Roskilde hjälper nedläggningshotad Malmöklubb

LÄS OCKSÅ: Dave Grohls liv blir film

Mark Gemini Thwaite, gitarrist i bandet under den pågående turnén, kommenterar händelsen till Pitchfork:

”Jag och bandet är okej, och Peter är okej. Inget gripande skedde trots att media rapporterat om det. Det var bara konsertlokalens ordningsvakter som var inblandade, inga poliser, som folk tror. Han skickades bara till hotellet, då han var full.”

Enligt Nalens pressansvarige, Jennie Monie, var det Peter Murphys egna tekniker som valde att avbryta konserten då mixerbordet blev förstört.

– Artisten visade upp ett beteende gentemot publik och personal som inte är okej och som vi ser mycket allvarligt på, sa hon till GAFFA om händelsen.

Bauhaus är för närvarande ute på en jubileumsturné. Det är nämligen 40 år sedan gruppen bildades. Förutom Peter Murphy bär årets upplaga även på originalmedlemmen och basisten David J.

LÄS OCKSÅ: The Cure släpper nytt album

ANNONCE