Nyhet

Goth-ikoner släpper musik för första gången på 14 år

GAFFA.se – allt om musik

Det är nästan omöjligt att inte nämna Bauhaus om man tänker på postpunkscenen från det tidiga 80-talet och ursprunget till gothestetiken. Med fyra studioalbum mellan 1980 och 1983 var det ett kortlivat men kraftfullt band vars inflytande lever kvar än i dag. De kommande decennierna skulle präglas av en handfull återföreningar samt släpp av b-sidor och liknande.

2008 kom släppet av deras femte studioalbum Go Away White. Det var inte bara bandets första officiella album på 25 år, utan även deras sista album enligt bandet själva. Det skulle dröja 11 år innan man hörde något nytt från Bauhaus, när de återförenades 2019, efter att frontmannen och sångaren Peter Murphy överlevt ett hjärtstopp. De spelade tre konserter för totalt 15 000 personer, i Hollywood Palladium.

Nu 2022 återupplivas bandet i allra bästa goth- och skräckstil igen, denna gång med ny musik i form av släppet av singeln Drink The New Wine.



Låten skapades under pandeminedstängningen av de fyra originalbandmedlemmarna Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins och David J. På klassiskt Bauhaus-manér har de improviserat fram verket, där medlemmar har delat och konstruerat ljudfiler utan att någon av dem hörde hela resultatet. 

Bandet meddelade tidigare denna månad att de kommer att turnera i USA i maj.

LÄS OCKSÅ: Sorgen efter Anders Göthbergs död och den sista Broder Daniel-spelningen


Kolla in veckans bästa låtar (uppdateras varje onsdag):

ANNONCE