Nyhet

Blottar-artistens dom klar

GAFFA.se – allt om musik

Kirin J Callinan slipper preliminärt undan lagens långa arm. Men går miste om flera kommersiella möjligheter efter sitt tilltag.

Den australiska musikern och showmannen Kirin J Callinan ströks förra månaden från programmet till Laneway Festival 2018. Detta skedde efter att festivalen mottagit klagomål gällande artistens beteende. I november orsakade han nämligen kontrovers när han blottade sig på röda mattan under ARIA Awards (den australiska musikindustrins årliga prisutdelning).

LÄS OCKSÅ: Stryks från festivalprogram – efter blottning på röda mattan


Musikern slipper dock undan straffsrättsliga påföljder efter att han i domstol erkänt sig skyldig till att ha blottat sig för pressfotograferna på ARIA-galan genom att lyfta på kilten, skriver Sidney Morning Herald. Callinan ursäktar sig med att fotograferna provocerade fram händelsen och att det inte var meningen att någon skulle ta illa upp.

Artikeln fortsätter under videon.


Triple J skriver att Callinan för tillfället slipper undan en sträffrättslig dom och eventuell prick i belastningsregistret, men att domen kan få betydelse om han skulle begå något annat brott inom de närmsta 12 månaderna.

Callinans advokater har sagt att artisten utöver att strykas från programmet till Laneway Festival har förlorat möjligheten att samarbeta med Amazon på grund av händelsen. Ett uppträdande i Ryssland i samband med fotbolls-VM ska också ha blivit inställt efter att händelsen togs upp i medierna.

LÄS OCKSÅ: Ny musik från Radiohead-frontaren?


ANNONCE