Nyhet

Följer upp sitt hyllade album från 2016

GAFFA.se – allt om musik

Snart följer Sarah Assbring, aka El Perro Del Mar, upp sitt internationellt rosade album KoKoro (2016) och gräver djupare på jakt efter mänsklig empati, hälsar ett pressmeddelande.
 
Ett sex låtar långt släpp skickas ut 23 februari och går under titeln We Are History.
 
 
– Jag tänker på den som den mörka baksidan av KoKoro, säger Sarah Assbring och fortsätter:
 
– Den utspelar sig i nutid, Trump-eran, med allt vad det innebär, men även med en fot i historien – för att det ju är vad nutid är. Jag har varit fullständigt upptagen av tankar om förfluten tid, kanske specifikt medeltiden. Hur vi blev civiliserade och vad att vara civiliserad egentligen är. Hur lätt det är att rasera moral och etik och frågor om mänskliga rättigheter – frågor som generationer innan oss kämpat så hårt för.
 
Vi har redan hört Fight For Life och 9 februari släpps ytterligare ett smakprov, i form av andra singeln Mirrors. På livefronten är det klart att El Perro Del Mar spelar på Dramaten i Stockholm den 17 april.

We Are History är producerat av El Perro Del Mar, Jacob Haage (medproducent även på Pale Fire, KoKoro) och Petter Granberg (Mattias Alkberg, Jonas Lundqvist, Sibille Attar, Molnet med flera).

KRÖNIKA: "Gitarristen gör Hitlerhälsning – ingen bryr sig"

ANNONCE