Nyhet

Lykke Lis bror går solo

GAFFA.se – allt om musik

Zacharias Zachrisson solodebuterar i år med projektet Vacation Forever. Nu kan du höra första singeln Blank Ocean som släpptes idag inklusive video.

 

Vacation Forever är det nya soloprojektet från låtskrivaren och multiinstrumentalisten Zacharias Zachrisson, tidigare medlem i bandet Tussilago och lillebror till Lykke Li, som har fotat pressbilden ovan.

LÄS OCKSÅ: Här är artisterna Way Out West bör boka


Musiken har formats i Stockholm och Los Angeles de senaste åren. Efter att ha plågats av scenskräck bakom trummorna i Tussilago, vars debutalbum Holy Train (2015) hyllades av oss på GAFFA hoppade Zacke av bandet strax efter albumreleasen. Han fortsatte dock att göra musik på egen hand och har börjat om på nytt.

– 2017 var ett svårt år för honom, hans mamma gick bort och han tampas ännu med sin ångest över att kliva upp på scenen. Men musiken – som han beskriver som ”tropical emo” – är redo att ges ut, på amerikanske producenten Jeff Bhaskers label Kravenworks, hälsas det i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Norskt band i blåsväder under USA-turné


Solodebutalbumet släpps i sommar, är inspelat med Jarkko Heiniö som co-producent, Jeff Bhasker som exekutiv producent och rymmer även samarbeten med Holy och Jelly Crystal. Redan idag 23 februari får vi höra första singeln Blank Ocean, producerad av Jeff Bhasker.

LÄS OCKSÅ: Markus Krunegård är tillbaka med ny singel och konserter


Den senaste tiden har bestått av en intensiv repperiod med Zacharias utvalda liveband – Bamboo Hell Boys, som består av medlemmar från bandet Tella Viv och Jelly Crystal på bas. Kommande turnén Backstage Panic Attack Tour inleds 28 februari då Zacke gör sin första egna spelning, på Under Bron i Stockholm. Några dagar senare återvänder han till scenen där panikångestattacken var ett faktum och resulterade i hans avhopp från Tussilago – Revolver-scenen på by:Larm. 

LÄS OCKSÅ: Scooter gör Sverige med jubileumsshow


ANNONCE