Nyhet

Bjuder på punkfest i Sveriges nöjesparker

GAFFA.se – allt om musik

Nöjesparkerna Liseberg och Gröna Lund fyller på med artister för sommarens livescen. Näst ut är The Offspring – den punkrockande kvartetten och MTV-fenomenet som blåste liv i punken på 90-talet. Senast 1999 spelade de på Liseberg och 27 juni möter de återigen Stora Scenen. Först blir det support av det svenska skejtpunkbandet No Fun At All som inleder kvällen, den 27 juni. Till Gröna Lund kommer bandet 2 juli, dock utan No Fun At All.

The Offspring, som startades 1983, slog igenom stort 1994 med Smash: bandets tredje album. De tog punken tillbaka till de breda massorna och låtar som Self-Esteem och Gotta Get Away blev stora hits på MTV och topplistorna.

The Offsprings platta Americana blev bandets mest framgångsrika, med den kända singeln Pretty Fly For A White Guy.


– Det blir en minst sagt nostalgisk konsert för många framför Stora Scenen, hälsar Liseberg i ett pressmeddelande.

Bandet består av frontsångaren Dexter Holland, basisten Greg K., gitarristen Noodles och trummisen Pete Parada.

Kvällens support No Fun At All etablerade sig 1991 som ett av Sveriges största skejtpunkband, och har skickat ut älskade album som No Straight Angles och Out Of Bounds. 1994 öppnade de för The Offspring i Göteborg och nu är det åter dags. Lagom till konserten i juni släpper de dessutom nytt album. Kl 19 står de redo på Stora Scenen för att kickstarta kvällen innan The Offspring går upp kl 21.


ANNONCE