Nyhet

Detta irriterade henne mest som medlem i Spice Girls

GAFFA.se – allt om musik

I den kommande dokumentärfilmen Hits, Hype & Hustle: An Insider’s Guide To The Music Business dyker bland andra Mel C upp och pratar om hur frustrerande det var att vara en del av den populära gruppen Spice Girls.
 

Bandet som ligger bakom stora hits som WannabeStop och Say You'll Be There tvingades under stora delar av sina uppträdanden mima till förinspelat material, avslöjar hon i dokumentären.

– Jag var faktiskt överraskad över hur lite tid vi la ner på att uppträda. Det var så många intervjuer att göra, TV-shower att dyka upp i och oftast mimar du. Det är verkligen frustrerande som artist. Många människor i musikindustrin har kämpat sig fram och vi hade nått succé vid den här tidpunkten, men hade aldrig spelat en riktig konsert.

LÄS OCKSÅ: Nu presenterar Where's The Music 20 nya namn


Artikeln fortsätter under videon.

Det var först 1997 – tre år efter att gruppen bildades – som Spice Girls fick göra en regelrätt konsert i Istanbul, Turkiet. I en scen från dokumentären beskriver Mel C kvällen som "en av de mest skrämmande i hennes liv".


– Jag tror många förväntade sig att inte skulle klara av att sjunga live.

LÄS OCKSÅ: 1001 album du måste höra innan du dör

Spice Girls upplöstes 2000 och har sedan dess gjort sporadiska comeback-gig 2007 och 2008. 2012 uppträdde gruppen i samband med de olympiska spelen i London och de senaste åren har det gått många rykten om att en ordentlig comeback är på ingång.


Så sent som i november meddelade brittiska medier att Mel B, Victoria Beckham, Emma Bunton, Mel C och Geri Halliwell ska ha kommit överens om en återförening 2018.

LÄS OCKSÅ: Tvingas lämna bandet efter näthat och hot om våld

ANNONCE