Nyhet

Öländskan jobbar med Beyoncé-producent

GAFFA.se – allt om musik

2 februari släpper Adée singeln Wasted On You som är första spåret i en serie av låtar som leder till en EP i vår/sommar. Men det ligger en hel del svett och tårar bakom musiken.

– Vi har stött på alla möjliga märkliga motgångar så som halsfluss och att vår mixare bröt handen precis innan mix, säger Adée i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Kent-cover gör viral succé

Den kommande singeln är producerad av stjärnproducenten Joseph "Jkey" Diaz som har jobbat med mängder av stjärnor som inspirerat Adée. Han började sin karriär på det prestigefyllda hiphop-bolaget Roc-A-Fella Records, som ägs av Jay-Z. Här arbetade Jkey med alla från Jay-Z, Pharrell, Lil Wayne, Snoop Dogg, Missy Elliott till Beyoncé. Idag är han frilansare.

– Känns hur fett som helst att ha jobbat med det teamet som funnits runt hela produktionen. Låten hette från början Addicted To You vilket vi fick skriva om då hela mitt debutalbum heter Addicted. Låten handlar om att känna sig bortslösad på någon man älskar och det tror jag många kan känna igen sig i, säger Adée.

LÄS OCKSÅ: Attackerar Me Too-rörelsen – "Jag vet vad de behöver"

Wasted On You är skriven av Joseph "Jkey" Diaz,  Ida "Adée" Olsson, Jonathan Waxman och Justin Baron. De två sista är toppwriters på Big House-studion i New York. Låten är mixad av Fredrik Jansson och den är mastrad av John Davis som jobbat med De La Soul, Naughty by Nature, U2 och Lana Del Rey på Metropolis Studios i London.

Adée, vars riktiga namn är Ida Olsson, är en sångerska, rappare och producent från Öland. Hennes karriär tog fart 2014 med singeln Woman som blev officiell låt för den politiska jämställdhetskonferensen Nordiskt Forum i Malmö. Artisten har under de senaste åren turnerat i USA och Kanada, spelat i Tyskland, Frankrike, Portugal och Holland, och spelat runt om i Sverige där hon exempelvis uppträtt för Sveriges kungafamilj på Solliden och varit förband till Silvana Imam och avslutat Almedalen Weekend.

LÄS OCKSÅ: Fansen har utsett Håkan Hellströms bästa låt

Festivaler som hon har uppträtt på är SXSW, Midem, CMJ, Canadian Music Week, Westway Lab, New Skool Rules och senast i oktober på Mondo Music Festival i NYC.

Adée startade Future Songwriting 2015 för att kunna ge unga kvinnliga låtskrivare chansen att utvecklas. Hon är också ambassadör för Stadsmissionen i Kalmar.

LÄS OCKSÅ: Heilar från scen i Stockholm

ANNONCE