Nyhet

Punkikonernas storbråk eskalerar – efter kontroversiell pjäs

GAFFA.se – allt om musik

Håll i hatten kära läsare – det är lite rörigt detta.

Det har varit en hel del osämja, som spelats upp framför öppen ridå, i och kring den svenska punkinstitutionen KSMB.

Nu är det Johan Johansson från utbrytarbandet KSM3 som går till angrepp på tidigare bandkollegorna Michael Alonzo och Steppan Guiance i ett Facebook-inlägg. Gruppen KSM3 formades av medlemmar ur KSMB och Fas3 efter bråk med i huvudsak Alonzo.


gallery_large

LÄS OCKSÅ: Se kultbandet återuppstå – med hjälp av rockikoner

I inlägget kritiserar Johansson Alonzo och Guiance för deras pjäs En Slemmig Torsk: En Punk-Burlesque Om Livet. En teateruppsättning av och med de två där Johansson får en hel del skit. Så här skrev vår recensent Janne Hallman efter att ha sett pjäsen: 


"Här finns också en hel del bitterhet mot Johan Johansson, som beskrivs som en man av tvivelaktig karaktär, då han satte sitt namn som låtskrivare, trots att alla medlemmarna bidrog till skapandet. Detta förmodade förräderi gör att Johansson får sig en känga vid flera tillfällen. Här tycker jag att föreställningen brister, nån borde påpekat att det blir lite väl mycket av en ensidig partsinlaga."

gallery_large

LÄS OCKSÅ: Bowie, Pop och Cave – i film om mytisk studio


Johansson känner sig utpekad och orättvist behandlad i pjäsen och går till stenhårt angrepp mot skaparna och samtliga inblandade. Läs hela inlägget nedan.

"Ok.
Alla som varit föremål för att några skriver och sätter upp en så kallad ’teaterpjäs’, komplett med kasperdockor, powerpointprogram och toalettmusik - enkom med anledning att ta heder och ära av och mobba just dig - var vänlig räck upp en hand!

De senaste tre åren av mitt liv är ren surrealism präglat av grav psykopati, och man upphör aldrig att förvånas.


Alla - författare, musiker och andra som på något sätt är inblandade i detta, under det kapade bandnamnet/varumärket KSMB, och anser sig själva som psykiskt friska har all anledning att skämmas.
Big time.

Det är ju i och för sig hedrande och exklusivt att några har lagt ner så stor möda på detta pekoral, men:

Hur lågt kan det bli, och hur jävla mycket ska en människa behöva stå ut med?"


LÄS OCKSÅ: Stäms för plagiat igen – hör (o)likheterna

 


 

ANNONCE