Nyhet

Tvingas lämna bandet efter näthat och hot om våld

GAFFA.se – allt om musik

Artisten, musikern och låtskrivaren Sören ”Sulo” Karlsson tvingas hoppa av som gitarrist i KSMB, enligt ett pressmeddelande.

KSMB, ett Sveriges största punkband, gjorde comeback tidigare i år med nytt album och utsåld turné och i mellandagarna hade bandet premiär av föreställningen En Slemmig Torsk på Teater Reflex i Kärrtorp. 

– Både comebacken och uppsättningen har blivit mycket välkomnat förutom hos några av de tidigare medlemmarna, som valde att inte medverka, och deras fans, hälsar man i samma pressmeddelande.


GAFFA har tidigare rapporterat om den storm som följde i samband med premiären

Efter detta ska medverkande i En Slemmig Torsk ha utsatts för hot och trakasserier på Facebook och andra sociala medier. Sulo Karlsson har därför, efter att ha tagit emot flera skriftliga hot om våld, beslutat sig för att efter den kommande helgens föreställningar lämna sitt arbete med bandet.

– Det är verkligen en tråkig avslutning på min mycket roliga tid i KSMB, men de som följt och sett detta på sociala medier har nog förståelse för beslutet, säger Sulo Karlsson i pressmeddelandet.


Man hälsar vidare att KSMB kan komma att ställa in lördagens extrainsatta föreställning av om inte deras säkerhet kan garanteras och undersöker därför hur detta kan lösas.

Sulo Karlsson är för närvarande manager samt låtskrivare till Kikki Danielsson och jobbar bland annat med Larz-Kristerz, Elisa Lindström och Idde Schultz.

LÄS OCKSÅ: Ställer in efter cancerbeskedet


ANNONCE