Nyhet

Hotade avbryta spelning på grund av VIP-område

GAFFA.se – allt om musik

I helgen spelade det amerikanska rockbandet Queens Of The Stone Age på Mad Cool Festival i Spanien, en spelning bandets frontman hotade ställa in – på grund av ett VIP-område.

Bandets sångare Josh Homme avbröt showen och krävde att festivalarrangörerna tog bort staketet till VIP-området framme vid scenen och tillät besökare med vanlig biljett komma fram.

"Security, det är bäst ni släpper in folk", sa Homme. "Jag spelar inte förens ni släpper in dem… det är bäst ni släpper in dem för ni jobbar för mig ikväll".


LÄS OCKSÅ: Guns N’Roses slår Youtube-rekord

”Det här är en Queens Of The Stone Age-konsert, du kan göra vad du vill… Släpp in dem. Titta på mig. Släpp in dem, annars går jag ner dit själv och släpper in allihop”, fortsatte han.

Tillslut lydde säkerhetsvakterna sångarens order och tog bort avgränsningen till VIP-området, skriver Consequence of Sound. Homme kommenterade senare kravet:


”Anledningen till att jag bad dem släppa in folk är för att jag är trött på att alla ska tala om för alla vad de ska göra. Jag är trött på att alla blir kränkta. Vi har rest tusentals mil för att spela för er, för att ge er en kväll att minnas. Vi lämnar inte förens ni är ’fucked up’, höga, dansar, hånglar med någon och har den bästa kvällen i ert liv. Annars, är ni bara en gäng domesticerade djur.”

LÄS OCKSÅ: Medlemmar av Pussy Riot dömda till fängelse

GAFFAs fotograf Jan Pieter van Eerde var på plats på Mad Cool under Queens Of The Stone Age spelning men fotade en annan konsert vid tillfället, hans fru stod dock i VIP-delen. Jan Pieter bekräftar händelsen och säger:


”Det blev ganska scary. När han sa att folk skulle komma fram och ”fuck the guards” osv, blev en del galna och började kasta sig över staketet. Det blev hårt tryck på folk framme vid staketet och en del fick panik därinne. Press eskorterades ut direkt. Jag måste säga att festivalens sätt att hantera VIP-området var ganska dåligt överhuvudtaget… det fanns ingen ordning eller tydlighet.”

Jan Pieter avslutar med att säga att han tror Josh försöker jobba lite för hårt på sitt ”rebel reputation” och tar ingen hänsyn till att det finns familjer med barn i publiken. Eller folk som inte är där för att bli ’fucked up’. ”Det blev farligt. Någon hade lätt kunnat bli skadad, eller ännu värre. Vakterna hade redan ett skitjobb att få ordning på ett dåligt planerat område.”

Se hela spelningen från Mad Cool Festival nedan (spola fram ca 30 min för att se Homme’s utspel):


LÄS OCKSÅ: Ny dokumentär om Bowies tidiga år

ANNONCE