Nyhet

Se trailern från den omdiskuterade dokumentären

GAFFA.se – allt om musik

“If you’ve got access to a microphone, please use it to say something,”

I höst visas äntligen den sedan länge omdiskuterade dokumentärfilmen "MATANGI / MAYA / M.I.A.", om artisten M.I.A..

Dokumentärfilmen, regisserad av Stephen Loveridge skildrar den Sri lankes-brittiske artist- och aktivisten M.I.A.s (Maya Arulpragasam) karriär och uppväxt, präglat av det Sri Lankesiska inbördeskriget. 


”Jag var tvungen att handskas med det faktum att jag var annorlunda och att jag var en immigrant”, säger M.I.A. i trailern. ”Musik var min medicin. Det blev bara så så stort, så snabbt. Jag levde genom krig, kom som en flykting som nu är en popstjärna”.

LÄS OCKSÅ: Mansfria festivalen anmäld – av män

Filmen ska bland annat innehålla material från "en aldrig förut visad skatt av privata bilder som spänner över 22 år" – filmade av M.I.A. och hennes vänner. Tillsammans med nyare material som följer hennes strider med musikindustrin och mainstream media, i takt med att hennes kändisskap växer.


Se trailern till MATANGI / MAYA / M.I.A. här nedan: 

Artikeln fortsätter under videon. 


LÄS OCKSÅ: Släpper Robyn ny singel nästa vecka? 

2005 släppte M.I.A. sitt första studioalbum, Arular. Två år senare kom uppföljaren Kala, med hennes stora hitlåt Paper Planes. M.I.A. har flera gånger använt sin plattform som artist för att belysa orättvisor och konflikter. Under den (fortfarande pågående) humanitära katastrof som kom till följd av flyktingkrisen 2015 släppte hon den slagkraftiga musikvideon och låten Borders. 2016 släpptes M.I.A.s senaste album AIM.

Den 10 augusti spelar M.I.A. på Way Out West i Göteborg. Under festivalen har även dokumentären, MATANGI / MAYA / M.I.A. Sverige-premiär. 


 

 

 


ANNONCE