Nyhet

Tommy Körberg kritisk mot Aviciis management

GAFFA.se – allt om musik

I april gick Tim ”Avicii” Bergling tragiskt bort, 28 år gammal. Nu riktar Tommy Körberg stark kritik mot DJ-stjärnans management.

Bara månader innan Aviciis bortgång gick dokumentären ”Avicii: True Stories” upp på bio. I dokumentären får vi se en hårt pressad Avicii som trots en sviktande hälsa fortsätter turnéra världen över. I filmen säger Avicii själv att pressen är för stor och att han måste förändra sitt liv och sluta turnera. Vid ett tillfälle säger han till och med att han kommer att dö annars.

Efter Aviciis död kritiserade många hans management för den stora press de utsatte honom för. Nu kritiserar även musikalartisten Tommy Körberg (pappa till Aviciis halvbror) hans management.


 – Tim skulle inte ha varit på scenen, han skulle ha suttit i en studio och skapat. Hade han varit hos ett proffesionellt artistbolag så hade levt idag, säger Tommy Körberg i en intervju med Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Nya uppgifter kring ett kommande Avicii-album 

Han kommenterar även händelserna och innehållet i dokumentären.


 – När girighet och dumhet går hand i hand så kan vad som helst hända, framförallt olyckliga saker. Det finns ju ingen vettig människa som bokar in 900 spelningar på åtta år, tänk att flänga runt sådär.

En av personerna som jobbade närmst Avicii och som syntes i dokumentären är managern Arash ”Ash” Pournouri. Han kommenterar Körbergs uttalade till Aftonbladet såhär: 

– Ett sådant uttalande visar på att man utgått från högst begränsade intryck och inte kände varken omständigheterna heller honom på riktigt. Det är ett kategoriskt uttalade från en person som inte varit med i vår arbetsprocess eller team, som drar en högsts personlig och felaktig slutsats om min och Tims relation, samarbete och hand död.


LÄS OCKSÅ: Aviciis familj i öppet brev: "Han ville få frid"

Avicii, aka Tim Bergling, nådde enorma framgångar som producent och DJ. Åren 2011 till 2014 rankades han på plats 3-6 på DJ Mag:s lista över världens 100 bästa DJ:s.

Han slog igenom internationellt 2011 med singeln Levels. I september 2013 kom debutalbumet True. Första singeln, Wake Me Up, med sång av Aloe Blacc, släpptes 17 juni 2013 och blev en global succé. Han tilldelades senare Regeringens Musikexportpris för sitt internationella genomslag. 


Han avled den 20 april 2018.

 

ANNONCE