Nyhet

Indieveteranerna Death Cab For Cutie intar Sverige

GAFFA.se – allt om musik

– Det räcker inte med att säga att Death Cab For Cutie revolutionerade indierock-landskapet – de skapade en helt ny kontinent för den och visade att emomusiken var en del av dess kärna, skriver arrangören Luger som idag går ut med att gruppen gör en spelning i Sverige.

SENASTE: Way Out West bokar ikoniskt band

Med 2003 års Transatlanticism nådde amerikanerna verkligen ut med sin emotionella poprock. Sedan dess har de album efter album, låt efter låt, cementerat sin plats i indievärlden.


Artikeln fortsätter under videon.

Vi tar det från början. Death Cab For Cutie bildades 1997 i Washington av sångaren Ben Gibbard och var först tänkt att vara ett soloprojekt. Men dess popularitet växte snabbt, antalet bandmedlemmar ökade och snart blev de en av de mest känslostarka banden under 2000-talet.


LÄS OCKSÅ: D.J. Fontana är död

17 augusti är bandet tillbaka med albumet Thank You For Today Thank You For Today, deras nionde album och det första utan den grundande medlemmen Chris Walla.

Med de två nya bandmedlemmarna Dave Depper och Zac Rae beger sig bandet ut i höst för att visa att de fortfarande är att räkna med. Den första singeln Gold Rush bevisar att att de fortfarande anammar det storskaliga lika mycket som det intima.

11 februari återvänder gruppen till Sverige för en spelning på Cirkus i Stockholm. Biljetterna släpps onsdag 20 juni klockan 10:00 via luger.se/death-cab-for-cutie


LÄS OCKSÅ: Svensk artist dömd för sexuellt ofredande


ANNONCE