Nyhet

Ny tung artist till mansfria Statement Festival

GAFFA.se – allt om musik

Sedan tidigare är artister som som Frida Hyvönen, Tami T, Nour El Refai, Dolores Haze, Girlschool, Maxida Märak och Cleo med vänner klara för Statement Festival – och nu adderas också Loreen till lineupen.
Dessutom är det nu klart att låten Vad Dom Än Säger, som kom till under #metoo-uppropet, kommer att framföras av en rad artister under invigningen.
 
– Loreen är en starkt lysande stjärna och vi är superglada att hon kommer till Statement i sommar, hälsar arrangörerna i ett pressmeddelande.
 
 
Som en del av metoo-rörelsen uppmärksammade svenska kvinnliga musiker situationen i musikbranschen under hashtagen #närmusikentystnar. I samband med detta skickade bandet Vo PAM ut en förfrågan till artisterna i uppropet för att undersöka om det fanns intresse för att göra en låt tillsammans – och i förlängningen skänka pengarna till en organisation som arbetar aktivt med frågor relaterade till #metoo.
 
Efter ett par dagar var inkorgen fylld med drygt 170 (!) intresseanmälningar, vilka när geografiska avstånd och andra logistiska utmaningar tagits i beaktning, blev 56 medverkande artister (bland andra Kajsa Grytt, Shirley Clamp, Blenda, Carolina Wallin Pérez, Bishat, Rebecka Rolfart, Sarah Riedel, Sonja Aldén). Under våren släpptes den gemensamma singeln Vad Dom Än Säger som fick stor uppmärksamhet.
 
 
Under invigningen av Statement Festival kommer följande artister att framträda med låten:

VO PAM (Amanda Mair, Fanny Heikman and Pernilla Söderblom)
LOULOU LAMOTTE
SARAH RIEDEL
MATILDA GRATTE
BISHAT
ADÉE
RUT SANDBLADH
INA FORSBERG
FRIDA I TIKKLE ME / FLAMMENTANZ
SUZANNE I BEAVER FARM
 
Statement Festival sker på Bananpiren i Göteborg 31 augusti-1 september. 
 
ANNONCE