Nyhet

Så bra var Peter Doherty i Oslo

GAFFA.se – allt om musik

Igår intogs Oslo, imorgon Danmark. I helgen som kommer, 16-17 mars gör Peter Doherty Sverige, närmare bestämt Vasateatern i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Hyllad artist byter namn

Peter Dohertys konsert i Oslo på tisdagskvällen var intim, så pass att publiken till och med sjöng födelsedagssång för den numera 39-årige sångaren. GAFFAs utsände Henrik Engø Lesjø sammanfattar:

”Konserten var långt från utsåld, men alla som var där tycktes vara hardcore-fans. Det var inte annat än ren extas när bandet intog scenen för en lite för snabb version av I Don’t Love Anyone. När Libertines-låten You’re My Waterloo började, behövde inte ens Doherty sjunga, det tog publiken hand om.”

Både som frontfigur i The Libertines och som solosångare har Doherty inget nytt material just nu men 2016 års soloalbum Hamburg Demonstrations får helt nytt ljus i Norge, i alla fall enligt skribenten själv.

LÄS OCKSÅ: Metalbandet avbokas efter metoo-uttalanden

Peter Doherty är en riktig underhållare och enligt GAFFAs skribent är det ”något romantiskt över en skadad och alkoholiserad person, han verkar bära på mycket smärta, men är en stor underhållare trots det.”

Hela recensionen går att läsa här: Rockikonen underhåller trots allt

 

ANNONCE