Nyhet

"Morrissey påminner om en underlig full farbror"

GAFFA.se – allt om musik

Förra månaden skapade Morrissey stora rubriker när han diskuterade rasism och påstådda relationer mellan halalkött och IS.

Ikonens kommentarer orsakade stor ilska på sociala medier. Nu har Moby sagt att han fortfarande är en fan av Morrisseys musik, men håller inte med i hans politiska åsikter.

MEST LÄST: Det här bandet klarar inte Dave Grohl av att lyssna på


– Det här påminner mig om en Chris Rock-sketch, där han pratar om en underlig full farbror, säger Moby till The Telegraph.

– Alla i familjen är liksom "okej ... vi älskar honom, men han kommer göra någonting konstigt så bara håll er borta."

– Jag känner inte Morrissey. Jag gillade The Smiths och några av hans soloalbum. Jag uppskattar att han är vegan ... men jag önskar att han inte sade rasistiska saker.


VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Balladen som får andra ballader att be om ursäkt för sig

Morrissey kommenterade anklagelserna på sin hemsida nyligen: "Jag förnekar rasism. Jag förnekar fascismen. Jag skulle vad som helst för mina muslimska vänner och jag vet att de skulle göra allt för mig", skriver han och fortsätter. "Med tanke på det här finns det bara ett brittiskt politiskt parti som kan skydda oss. Det är For Britain."

Partiet grundades i oktober 2017 av den islamistiska kritikern Anne Marie Waters, efter att hon förlorade kampen om ordförandeskap för ett annat brittiskt högerkantsparti, UKIP. 


MEST LÄST: Stor festival tvingas ställa in

Moby är aktuell med albumet Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt, som släpptes i mars.

Se musikvideon till Spent The Day In Bed av Morrissey. Under den hittar du Mobys Like A Motherless ChildANNONCE