Nyhet

Popaganda presenterar dragplåster

GAFFA.se – allt om musik

Popaganda sänder nu under morgonen ut tre akter som borde hamna högt upp på den slutliga affischen. Här hittar vi Franz Ferdinand, Slowdive och Little Dragon.
 
 
Franz Ferdinand är den brittiska indierockgruppen som slog igenom 2004 med det självbetitlade och svenskproducerade albumet som vann Mercury Music Prize för årets bästa brittiska album och 2010 utsåg Rolling Stone debutsingeln Take Me Out till en av världens bästa låt genom tiderna. Nu är de aktuella med nya albumet Always Ascending och nio år sedan deras senaste Sverigespelning är de äntligen tillbaka och intar Popaganda 2018.
 
Det legendariska brittiska shoegazebandet Slowdive kom tillbaka förra året genom att släppa sitt första album på 22 år. Albumet Slowdive hyllades av kritiker och hamnade högst upp när GAFFAs redaktion presenterade årets bästa album.
 
 
Den elektroniska popkvartetten Little Dragon är en av Sveriges största musikexporter just nu. De är aktuella med nya singlarna Best Friends och Sway Daisy och deras femte fullängdare Season High släpptes förra året. Deras låtar har spelat i TV-serier som Grey's Anatomy och The Vampire Diaries och de har spelat på scener världen över.
 
Här är alla hittills klara akter till Popaganda (fler tillkommer)
 
 
First Aid Kit
Franz Ferdinand (UK)
Tove Styrke
Slowdive (UK)
Little Dragon
Linnea Henriksson
Sarah Klang
Pale Honey
 
Popaganda sker vid Eriksdalsbadet i Stockholm 31 augusti till 1 september.
 
ANNONCE