Nyhet

Popaganda pumpar på

GAFFA.se – allt om musik

Popaganda presenterar nya akter i raskt tempo. För några dagar sedan blev det klart att Linnea Henriksson gör eventet vid Eriksdalsbadet och idag presenteras Pale Honey.

LÄS OCKSÅ: Doktor Kosmos-Uje stoppas av Sveriges Radio

Duon som består av Tuva Lodmark och Nelly Daltray har redan från början jämförts med ikoner som PJ Harvey och Sleater-Kinney. Debut-EP:n Fiction kom under 2014 och gav bandet stor uppmärksamhet, något som resulterade i bland annat ett flertal festivalspelningar samt en längre Europaturné.

Artikeln fortsätter under videon.

2015 kom det självbetitlade albumet Pale Honey som fick ett fint mottagande av kritiker både utomlands och i Sverige. 2016 nominerades bandet till Årets Nykomling på P3 Guld, året efter nominerades de i kategorierna Årets Rock och Årets Grupp.

VALET 2018: FI – "Alla typer av musik är en del av ett större ekosystem"

I höstas kom det efterlängtade och andra albumet, Devotion, med låtar som bland annat Why Do I Always Feel This Way och Get These Things Out Of My Head.

Popaganda sker vid Eriksdalsbadet i Stockholm 31 augusti till 1 september och har förutom ovanstående även gjort klart med First Aid Kit, Sarah Klang och Tove Styrke.

LÄS OCKSÅ: Svensk musikprofil avgår efter sexanklagelser

ANNONCE