Nyhet

Domstol beslagtar album värt två miljoner dollar

GAFFA.se – allt om musik

Martin Shkreli, tidigare VD för ett amerikanskt läkemedelsföretag, dömdes till fängelse för bedrägeri förra året. Nu tvingas han lämna över ett Wu-Tang Clan-album han köpt för två miljoner dollar på en auktion 2015, skriver The Guardian.

Shkreli dömdes för bedrägeri i augusti 2017 efter att ha ljugit för investerare om hur deras pengar skulle användas. Shkreli försvarade sig genom att säga att ingen av investerarna förlorat några pengar. Han kan komma få ett fängelsestraff på max 20 år, men hans advokat har yrkat på tolv till 18 månader plus samhällstjänst. 

INTERVJU MED FREJ LARSSON: "Polisen tror att jag ska reagera som ett lowlife när de griper mig"

Dubbelalbumet Once Upon A Time In Shalion är en del av de tillgångar (värda cirka 7,5 miljoner dollar) den federala domstolen tagit i beslag, som även inkluderar en Picasso-målning och en annan hiphop-skiva, Lil Waynes outgivna album The Carter V.

Once Upon A Time In Shalion pressades i en enda kopia och fanns i en silverlåda innan den auktionerades ut av företaget Paddle8. Som vinnare av auktion blev Shkreli som också förbjöds att släppa albumet till allmänheten på 88 år, en idé Wu-Tang Clans Method Man beskrev som dum.

LÄS OCKSÅ: The Sounds ger stor utomhuskonsert

Shkreli försökte sälja albumet på eBay, med ett vinnande bud på över en miljon dollar. Något Wu-Tang Clans producent RZA inte gillade och sa till The Guardian i en intervju förra året att han antagligen skulle kunnat få mer än han betalde för den, men eBay-affären genomfördes aldrig.

Shkrelis advokat Benjamin Brafman har sagt att albumet idag är "probably worthless."

MEST LÄST: Återvänder med Ebba Grön-klassiker

 

 

ANNONCE