Nyhet

Axl Rose uppträdde i 2 timmar trots "allvarligt sjuk"

GAFFA.se – allt om musik

I söndags spelade det amerikanska rockbandet Guns N’ Roses i Dubai. Men konserten gick inte riktigt som planerat och fick avbrytas i förtid, berättar NME. När bandet kom ut på scenen i Du Arena, med kapacitet för 25 000 personer, efter Abu Dhabi Grand Prix, förvarnade frontmannen Axl Rose fansen att han spytt backstage.

“De har satt mig på dropp och gett mig en mängd injektioner, för jag blev sjuk idag. Jag har kräkts de senaste fem timmarna. Istället för att ställa in kommer vi göra den bästa showen vi kan för er”.

Bandet lyckades trots allt spela på i två timmar och hann med klassiker som Sweet Child O’ Mine, Welcome To The Jungle och November Rain. Totalt blev det 17 låtar innan Rose mådde för dåligt för att fortsätta spelningen.


LÄS OCKSÅ: Hyllade akter gör konsert till förmån för musikhjälpen

Efter konserten hyllade gitarristen Slash Axl Rose på Twitter:

“Axl var allvarligt sjuk, men ni var alla enormt stöttande. Tack för det. Vi ses igen nästa gång. Cheers!" 


Även basisten Duff McKagan visade sitt stöd för Rose på Twitter.

“Mannen var bortom sjuk, och klarade av något jag aldrig sett under mina 40 år som artist. Ni alla fick honom att klara det.”

Slash meddelade NME i september att bandet jobbar på ett nytt album. Han berättade att han kände sig inspirerad till att skriva nytt Guns N’ Roses-material och att Rose redan har massor av låtar redo.


LÄS OCKSÅ: Någon har mixat Guns N' Roses med Benny Hill och resultatet är ... speciellt 

ANNONCE