Nyhet

De leder Musikhjälpen 2018

GAFFA.se – allt om musik

10 december är det dags för årets upplaga av Musikhjälpen. Trion som fått äran att leda årets program från den berömda glasburen är artisten Daniel Adams-Ray, skådespelaren William Spetz och P3-profilen Farah Abadi.

– Musikhjälpen är för mig både ett förstoringsglas, en megafon och framför allt en plattform där vi kan lära oss av varandra och tillsammans skapa förändring, säger Daniel Adams-Ray, som spelat i buren flera gånger genom åren och dessutom varit Musikhjälpens resande reporter 2011, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Spice Girls återförenas – bekräftar turné 2019

Årets tema, ”Alla har rätt att funka olika”, handlar om personer med funktionsnedsättning. Majoriteten av den miljard människor som lever med funktionsnedsättning världen över bor i låg- och medelinkomstländer där många fastnar i fattigdom och osynliggörs. Att årets tema är viktigt är de tre programledarna överens om. 

– Temat är superviktigt men jag kan så himla lite om det, så det blir bra att jag tillsammans med svenska folket får lära mig mer, säger Farah Abadi.

LÄS OCKSÅ: Närmar sig The Cure Sverige? 

– Jag längtar så mycket efter veckan då det blir socialt accepterat att fly från vardagen och tillsammans bara lyssna på musik, umgås och engagera oss för att alla har rätt att funka olika, säger William Spetz, som också han har tidigare Musikhjälpen-erfarenhet, bland annat som resande reporter 2014, i ett pressmeddelande.  

Musikhjälpen 2018 sänds 10-16 december från Stortorget i Lund.

ANNONCE