Nyhet

Riskerar livstids fängelse

GAFFA.se – allt om musik

Den amerikanske rapparen Tekashi 6ix9ne greps i söndags och misstänks bland annat vara inblandad i gängkriminalitet, droghandel och väpnat rån. Han riskerar ett fängelsestraff på 32 år upp till livstid, skriver Rolling Stone.

Tekashi 6ix9ne, vars riktiga namn är Daniel Hernandez, sägs vara medlem i det kriminella gänget Nine Trey Bloods, som bland annat misstänks ligga bakom droghandel och vara involverade i mord. Förra året ska rapparen mött några av gängmedlemmarna som han senare även kom att anställa som hans manager och säkerhetsvakter. Nyligen sparkade han dem dock och beskyllde dem för stöld.

LÄS OCKSÅ: Pastor varnar för Ghost 


Det väpnade rånet rapparen misstänks varit inblandad i ska ha ägt rum på Times Square i New York i april, och Tekashi 6ix9ne ska ha varit chaufför medan fyra andra gängmedlemmar rånade ett konkurrerade gäng. Det hela filmades samtidigt.

Tekashi 6ix9ne anklagas också för olovligt vapeninnehav och två skjutningar, båda i Brooklyn, och innefattar planering av ett mord.

Artikeln fortsätter under videon.


LÄS OCKSÅ: Är Jaden Smith och Tyler, The Creator ett par? 

Hernandez advokat yrkade på att släppa rapparen mot en borgensumma på en miljon dollar och att han lämnar in sitt pass och sätts i husarrest. Men domaren beslutade att hålla rapparen häktad då han fortfarande ansågs kunna vara en fara för allmänheten.


Det är inte första gången rapparen brutit mot lagen. Nyligen dömdes han till fyra års övervakning efter att ha spelat in en sexvideo med en minderårig.

LÄS OCKSÅ: Way Out West släpper datum för 2019

ANNONCE