Nyhet

El Perro Del Mar tillbaka med en låt om sin bortgångne bror

GAFFA.se – allt om musik

El Perro Del Mar är aktuell med singeln Broder – hennes första egenkomponerade låt på svenska. Singeln tillkom i samband med en förfrågan från Sveriges Radio att tolka vinnaren av Romanpriset 2018. Vinnaren var boken Broder av författaren Aleksander Motturi.
 
Boken såväl som singeln behandlar saknaden efter en bror som gått bort och de minnen den som lämnas kvar tvingas hantera, bära och förvalta. Något som El Perro del Mar eller Sarah Assbring också vet innebörden av. 
 
 
– Min bror gick bort för tio år sedan i år och jag bär honom med mig varje dag, säger El Perro Del Mar i ett pressmeddelande och fortsätter:
 
– Jag visste inte vad jag tackade ja till när jag fick förfrågan att skriva låten men det visade sig bli en mycket större och intimare sak än jag hade anat och därför insåg jag att jag ville släppa låten officiellt. Sorgen och saknaden är en sådan stor del av mig och den finns ständigt närvarande i det jag gör.
 
Artikeln fortsätter under låten.

Förlusten av hennes bror, en person som hon delade sin barndom med, gör att hon ibland ifrågasätter sina egna minnen och i slutändan sig själv.
 
– Det handlar Broder om. Att försöka hitta tillbaka till en sanning, vad än den kan vara. 
 
Broder är producerad av El Perro Del Mar och Petter Granberg som även fanns vid hennes sida på EP:n We Are History från tidigare i år.
 
ANNONCE