Nyhet

Machine Head splittras

GAFFA.se – allt om musik

Machine Heads frontman Robert Flynn annonserade nyheten att bandet går skilda vägar genom en video på deras officiella facebook-sida.

”Jag går rakt på sak. I onsdagskväll slutade Phil Demmel i Machine Head. I går (torsdag, reds.anm) slutade Dave McClain i Machine Head. Och Jared (MacEachern, reds anm) slutade typ, men var inte helt säker på om han ville sluta helt”, sa Flynn i videon.

LÄS OCKSÅ: Kim Larsen är död


Flynns video pågår i ungefär 10 minuter, och utöver att berätta om medlemmarna som lämnar bandet och att den kommande turnén fortsätter som planerat, är han mycket öppenhjärtig kring varför bandet splittras.

Artikeln fortsätter under videon.


LÄS OCKSÅ: Spotify lanserar DNA-baserade spellistor

Han berättar att turnén kommer att fortsätta som ”ett firande av Machine Head och den nuvarande versionen av bandet”, men att medlemmarna vuxit ifrån varandra som människor och som musiker. ”Jag har hållit det här bandet för hårt, jag har kvävt killarna. Jag är inte lätt att umgås med. Och du vet, de vassa kanterna har gett oss den framgång vi har, men det har också sårat människor omkring mig”.

”Jag har ett starkt driv, men jag har också mycket ilska och vrede. Och mitt driv har splittrat folk, och bandet. Jag ber er respektera Phil och Dave i sina beslut, som jag respekterar dem”.


Flynn fortsätter och säger att han inte vet vad som sker i framtiden med Machine Head, men att den här line-upen, och den här eran av bandet är slut.

LÄS OCKSÅ: 8 superhajpade band som försvann 

ANNONCE