Nyhet

Erkänner att vissa låtar är sexistiska

GAFFA.se – allt om musik

I en ny intervju med Yahoo! Music pratar Slash om #Metoo-rörelsen, hur dagens ”PK-klimat” påverkar rocken och hur han tror Guns'N Roses musik från 80-talet hade mottagits idag.

– #Metoo-grejen blåste verkligen upp, jag kom att tänka på musiker, inga särskilda, bara musiker, sa Slash till Yahoo! Music och fortsatte:

– Men för det mesta, i varje fall gällande de jag känner, så var det inte så. Vi hade inte den typen av relation med tjejer. Det var snarare tvärtom i vissa fall! En del av låtarna var sexistiska på sitt sätt, men det ska inte tas seriöst. Jag tror inte det var medvetet.


LÄS OCKSÅ: McCartney avslöjar: onanerade med Lennon 

Under intervjun fick Slash frågan om rockmusiken blivit för ’ofarlig’ eller för ’PK’, på vilket han svarade:

– Den sortens (farliga) energi finns fortfarande. Den finns fortfarande i metalbanden. Den finns fortfarande bland unga band som har något de vill uttrycka, som kanske inte är så lätt att handskas med.


LÄS OCKSÅ: Hurula släpper bok - "Det gav mig rysningar"

– Men den attityden går inte att fabricera, just nu gör många band helt andra saker – och inte mycket av det är rock’n'roll. Det finns inget att göra uppror mot … Jag tror det är svårt för unga band att ha den attityden i sin musik idag för nu handlar det om politik igen. Så vi får se vad det leder till. 

Slash är just nu aktuell med ett nytt album tillsammans med Miles Kennedy & The Conspirators. Albumet med titeln Living The Dream släpps 21 september. Lyssna på en av låtarna från albumet Driving Rain nedan:


LÄS OCKSÅ: Här är punkarnas första låt på 15 år

ANNONCE