Nyhet

Gör comeback efter "de värsta åren i mitt liv"

GAFFA.se – allt om musik

Avril Lavigne har delat ett brev på sin hemsida där hon meddelar att hon är tillbaka med ny musik, efter vad hon kallar ”de värsta åren i mitt liv.”

Lavigne har inte släppt någon ny musik sedan 2013. Efter det har hon inte synts till rampljuset alls utan varit bunden till hemmet på grund av sjukdom, skriver NME. 2014 insjuknade sångerskan i den fästingburna sjukdomen borelia. Under den tiden skilde hon sig också från Nickelback-frontmannen Chad Kroeger.

De senaste åren har kantats av både fysiska och känslomässiga kamper berättar Avril:


 – Jag lyckades använda kampen till att göra musik som jag verkligen är stolt över. Jag skrev låtarna i min säng och soffa, och spelade även in det mesta där. Texter om mina erfarenheter strömmade ur mig. Musiken har verkligen hjälpt mig att läka och hållit mig vid liv, skriver hon. 

LÄS OCKSÅ: Mansfri festival = inga brott

Artikeln fortsätter under bilden 


LÄS OCKSÅ: First Aid Kit intar svenska arenor


Avril har bestämt sig för att vara öppen och ärlig om kampen mot sjukdomen, som hon fortfarande lider av. 19 september väntas hennes sjätte album Head Above Water släppas, om den första låten berättar hon: 

 – Det är den första låten jag skrev i min säng efter en av de mest skrämmande upplevelserna i mitt liv. Jag hade accepterat döden, och kände att min kropp sakta började stängas av. Det var som att drunkna, som om jag försvann under vatten och behövde komma upp efter luft. Som om jag var i en älv och drogs ned av strömmen. Jag bad till gud om hjälp för att hålla huvudet över ytan, jag kom närmre honom. Min mor höll om mig och i hennes armar skrev jag den första låten, som jag släpper för att berätta min historia. 

LÄS OCKSÅ: Rockstorheterna gör Sverige 


ANNONCE