Nyhet

Jakob Hellman gästar i ny låt

GAFFA– allt om musik

Kitok samarbetar med Jakob Hellman i den nya låten Mitt Elixir som släpps idag. Det är den tredje singeln från Kitoks kommande album Inland Empire som släpps 31 maj. Låtarna Låt De Ba Va och Snömannen från albumet är sedan tidigare släppta. Singeln Mitt Elixir firas med en konsert på SUB i Umeå under fredagen. Låten kommer ha videopremiär under nästa vecka.

– Texten är egentligen väldigt enkel. Den handlar om hur det kan gå troll i musiken, vardagen och livet. Hur sånt man bryr sig om kanske inte alltid fungerar som man vill att det ska. Men den här låten hade aldrig lämnat ritbordet om det inte vore för Jakob. Jag menar, vem annars hade kunnat sjunga ett ord som ’elixir’ och får det att låta så självklart, säger Kitok i ett pressmeddelande.
 
I samma pressmeddelande berättar Jakob Hellman om att han aldrig tvivlade på att medverka på låten. 
 
– Jag fick den här tillsänd mig i farten. När jag körde bil nämligen. Jag behövde aldrig tveka eftersom jag tyckte om den och Magnus verkade övertygad att jag borde sjunga refrängen, det enda som fanns färdigt vid tillfället. Jag var på väg åt rätt håll. Både geografiskt och i livet i stort, hoppas jag, så det passade bra. Den passade bra. Kitok förtöjde det hela med verserna så man vet vad det rör sig om i verkligheten. Jag visste väl det.
 
 
Efter albumsläppet följer en turnésommar för Kitok med spelningar i både Norge och Sverige.

5/4 Umeå, SUB
11/5 Luleå, STUK
23/5 Henningsvaer (NO) Kaviarfabrikken
24/5 Henningsvaer (NO) Henningsvær Kirke
4/7 Borlänge, Peace & Love
 
Fler spelningar tillkommer.
 
ANNONCE