Nyhet

LOK gör exklusiv spelning

GAFFA.se – allt om musik

Tidigare i år avslöjade Göteborgsbandet LOK sin comeback. Efter 17 års tystnad åker bandet ut på en sommarturné där de vill hylla sina fans och spelar albumet Naken, Blästrad och Skitsur som fyller 20 i år.

– Helt plötsligt hade det gått 20 år sen vi släppte vår första platta. 17 av de åren höll vi käft och höll oss på våra egna kanter. Men nu kände vi att det var dags, vi löste konflikterna, frågade oss själva vad vi var sugna på och svaret kom snabbt: Ut och mangla folket! Vårt mål 2019 är att vara ännu bättre än för 20 år sedan, berättar bandet i ett pressmeddelande.

Idag presenteras ytterligare ett datum på turnén. Den 3 augusti blir det stök på hemmaplan då LOK gör en exklusiv spelning på Pustervik. 


Lok bildades 1995 och vann Partillerocken samma år, vilket resulterade i inspelningen av den sexspåriga EP:n Ord Och Inga Visor, som släpptes 1996. Ett par år senare, 1999 kom gruppens debutalbum Naken, Blästrad och Skitsur, och Lok belönades med en Grammis för ”Bästa hårdrock”. Men efter par års intensivt turnerande och tre album bestämde sig Lok i augusti 2002 för att lägga ner.

Här ser du LOK i sommar: 


25/5 Malmö, Malmö Rock Fest

7/6 Norje, Sweden Rock Festival

5/7 Borlänge, Peace & Love


3/8 Göteborg, Pustervik

31/8 Stockholm, Kraken

LÄS OCKSÅ: CKY till svensk rockfestival


ANNONCE