Nyhet

Festivalen som lockar med musik – och wrestling

GAFFA.se – allt om musik

Sedan lanseringen i augusti förra året har den nya festivalsatsningen Downtown Riot gjort fler bokningar. Festivalen som äger rum den 6-7 maj på Fållan i Stockholm kommer gästas av band som Raised Fist, Lok, The Baboon Show och många fler. Andra inslag är att det även kommer att bjudas på liveunderhållning från Sthlm Wrestling, tre konstutställningar samt festivalens egen efterfest Downtown Riot Nightclub där Dregen kommer stå i DJ-båset. I veckan lanseras även Downtown Riot Unsigned som är en tävling för unga band där priset är en plats på festivalens lilla scen. 

Det är i skrivande stund tolv band släppta till festivalen med fokus på rock, hårdrock och metal. Klara och utannonserade band hittills är, förutom de redan nämnda: CorrodedCyhraBombusElectric BoysScarletThe HawkinsVA RocksThe Generals och Eradikated. Det blir alltså allt ifrån bluesbaserad rock’n’roll till hård thrash metal. Utöver nämnda band är det en headliner kvar att släppa, ytterligare ett par akter samt de band som vinner Downtown Riot Unsigned. 

Efter en lång period med inställda och framflyttade spelningar är banden också taggade. Alexander Hagman, sångare och frontman i Raised Fist berättar i ett pressmeddelande:

Tre månader efter Anthems släpptes var tanken att vi skulle påbörja en massiv världsturné 2020. Vi började året med att släppa tre datum i Sverige. Stockholm sålde slut på samma dag. Vi gjorde sedan tre gig under en helg och tänkte att nu jävlar! Vi visste inte då att vi skulle åka hem till Luleå och bli strandsatta i två år. Därför känns det riktigt jävla kul att börja om hela karusellen i Stockholm, på Downtown Riot. Denna uppdämda energi ska äntligen få komma ut!

Martin Westerstrand Skans, sångare och frontman i Lok, berättar i ett pressmeddelande:

– Vi i Lok känner ett oerhört sug efter att få kliva upp på scen och ställa skåp igen - i HUFVUDSTADEN! Vi har med oss en packe ’nya’ gamla låtar som inte spelats på över två decennier och det skall bli en ära att dela scen med så fantastiska band som Scarlet och Raised Fist! Nivån av pepp i Team Lok är svår att beskriva - SKÅPET SKALL STÄLLAS!

Vidare kommer det att hållas tre konstutställningar inne på Fållan under festivalen. Det är konstnärerna Emilia LindbergFelicia Rosvall och Niklas Persson Webjörn som kommer att vara på plats för att visa sina verk. Emilia har tatuerat flera av de största rockstjärnorna i landet, men också blivit hyllad för sin konst av såväl Slash (Guns N’ Roses) som Tobias Forge (Ghost). Felicia är mer känd under namnet Fanatomy Illustration och har gjort illustrationsjobb till bland andra In FlamesTill Lindemann (Rammstein) och den numera avlidne Hank Von Hell. Felicia kommer att ta med några av originalverken från skivomslag hon tecknat. Kiss har upprepade gånger delat Niklas målningar i sina officiella kanaler. 

LÄS OCKSÅ: Tidigare gitarrist i Dark Tranquillity död

ANNONCE