Nyhet

Martin Kann om Bob Hunds nya speciella omslag – "formen kan ändras i oändlighet"

GAFFA.se – allt om musik

10 maj släpper Bob Hund sitt nionde studioalbum, 0-100. I vanlig ordning är det Martin Kann som står för omslaget.

– När titeln 0-100 presenterades för mig så startade väldigt många tankar, vilka landade i detta namnlösa objekt – en kub där jag skruvat fast 6 st svänghjul. Lika många hjul som det finns medlemmar i Bob Hund, berättar Martin om det nya omslaget i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:


– Objektet signalerar en enorm mångsidighet och rörlighet, där alla delar i objektet kan förflytta sig i olika riktningar och formen kan ändras i oändlighet. Men, det visar sig samtidigt att objektet är helt oförmöget att fungera åt något håll. Eller rättare sagt fungera alls. Så fort ett hjul försöker ge sig av i någon riktning så låser per automatik något av de andra hjulen den rörelsen. Allt objektet kan utföra är att skapa en inre obalans utan att komma någon vart. I mina ögon är objektet en bra tolkning av titeln på albumet, och av Bob Hund som band.

För att åskådliggöra objektet i sin renaste form har Martin Kann tagit hjälp av en av Sveriges bästa ”still life-fotografer Fredrik Lieberath, som bland annat fotograferat för Apple, Volvo, Gucci och Absolut Vodka, för att nämna några.

gallery_large


I samband med vår Bob Hund-special i december förra året bad vi Martin Kann lista sina favoritomslag med Bob Hund, kolla in den listan här.

I mars släppte Bob Hund Vi Är Såå Lyckliga Som Bara Olyckliga Människor Kan Bli – första singeln från det kommande albumet.  


LÄS OCKSÅ: Bob Dylan med nytt Sverigedatum 

ANNONCE