Nyhet

Ny studie: Musikhistoriens bästa årtionde utsett

GAFFA- allt om musik

I en ny studie vid New York University har man följt 643 personer mellan 18 och 25 år som har blivit utfrågade om musik från de senaste 50 åren.

Resultatet av undersökningen visar att fans av 60-talsmusik kan glädja sig. Enligt studien är musiken från det årtiondet mer minnesvärd än musik från 2000 till 2015. Det skriver NME.

Enligt den brittiska hemsidan finns det också några låtar som visade sig vara särskilt minnesvärda. When A Man Loves A Woman av Percy Sledge, Blondies The Tide Is High och Baby Come Back av Player ska ha stuckit ut ur mängden.

– 1960 till 1990 var en speciell tid för musikhistorien, något som reflekteras i en stabil igenkänning av låtar från den tiden, också av de födda på 2000-talet, säger Pascal Wallisch, huvudförfattare av studien.


 


– Spotify lanserades 2008, efter att nästan 90 procent av låtarna vi studerat släpptes, något som indikerar att 2000-talsgenerationen är bekant med musik som kom ut innan de föddes och att de väljer att lyssna på den.

På listan över de minst minnesmärkta låtarna hittar vi Dawns Knock Three Times, John Denvers I'm Sorry och Lionel Richies Truly.  

LÄS OCKSÅ: Ny storfilm om Sex Pistols – men Rotten är inte nöjd


ANNONCE