Nyhet

COACHELLA 2023: Se höjdpunkterna från helgens festival

Blink-182 spelade tillsammans igen, svenske Yung Lean fortsatte imponera och ​​Boygenius gästade Munas liveframträdande.

Coachella rivstartade i helgen, och för första gången i festivalens historia sänder de live från alla deras scener. Artister som Frank Ocean, Bad Bunny, Blackpink, Gorillaz, Rosalía och Björk är bara några av de storheter som kommer spela under festivalen, som pågår helgen 14-16 till 21-23 april. 

Schemat är fullspäckat, även om man sitter hemma och streamar, så här kommer en liten sammanställning från den första helgens liveframträdanden.

BLINK-182

Bandets originalmedlemmar Mark Hoppus, Tom DeLonge och Travis Barker uppträdde tillsammans för första gången sedan 2015. På Sahara-scenen framförde bandet låtar från albumen Enema Of The State, Take Off Your Pants And Jacket, Blink-182 och fler, inklusive hitsen What's My Age Again? och I Miss You


Blink-182 var inte med i den ursprungliga Coachella-lineupen utan blev tillagda som en överraskning när festivalen avslöjade sitt första helgschema tidigt på morgonen den 13 april. Bandet hade redan tidigare offentliggjort deras återförening i slutet av förra året och släppte då även singeln Edging. Efter Coachella kommer Blink-182 att ge sig ut på världsturné och den 13 september spelar de på Avicii Arena i Stockholm

YUNG LEAN

Den omåttligt populära svensken fortsätter sätta avtryck bland de största akterna i världen. Jonatan Aron Leandoer Håstad, som han egentligen heter, anses vara en av de mest inflytelserika figurerna inom cloud rap-genren. Han slog igenom 2013 med låten Ginseng Strip 2002, som blev viral på sociala medier och har sedan dess en rad hyllade album och mixtapes. På Coachella framträdde han bland annat med låten Agony från albumet Stranger

MUNA

Munas kvällskonsert präglades av en energisk atmosfär som kombinerade en dansfest med känslomässig laddning och en stark närvaro av gaykultur. Frontfiguren Katie Gavin, som påminde bjöd på en imponerande show med piruetter och linedance. Gitarristen Josette Maskin uppträdde på scenen iklädd röda ormskinnsbyxor och en skjorta med ordet "HARD" i diamanter på framsidan och "ROCK" på baksidan. 


Konserten avslutades med gästframträdanden av Phoebe Bridgers, Julien Baker och Lucy Dacus från bandet Boygenius. Tillsammans framförde de låten Silk Chiffon. Gavin avslutade konserten med att säga: "Jag hoppas att alla tar säkra droger och har säkert sex.”

FLER FRAMTRÄDANDEN ATT SPANA IN

WET LEG


CHRISTINE AND THE QUEENS

BLONDIE FT. NILE RODGERSTHE CHEMICAL BROTHERS

CHARLI XCX

LÄS OCKSÅ: COACHELLA 2023: Frank Oceans livestream ställs in

ANNONCE