Nyhet

36 nya namn till 10-årsjubilerande Live At Heart

GAFFA.se – allt om musik

Med en månad kvar till festivalen gör Live At Heart sitt sista stora släpp av artister för i år. Trots att några akter återstår så är årets uppställning nästan fulltalig, meddelar arrangören.

– Vi är mycket stolta att kunna släppa det hajpade italienska bandet JoyCut. Musiken kan beskrivas som filmisk och är instrumental och med två percussionister på scenen skapar de en otrolig stämning. De har gjort en världsturné på 300 datum och har rankats högt på många showcases, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

JoyCut blev personligen inbjudna av Roberth Smith från The Cure att spela på Meltdown festival i London. De delade även scenen med The Cure på INmusic i Kroatien lite senare. Live At Heart är deras första Sverige-framträdande.


Artisten ShaoDow är känd för sina vilda liveshower som innehåller allt från rap till kung-fu. Han har även en egen serietidning om sig själv.

ECKOES från UK är hyllad för sin elektroniska musik. Hon spelade två stora set på Englands största festival Glastonbury i somras.

Missade ni Viktor Olsson på Tjo i Tjögsta får ni chansen igen på Live At Heart. Viktor har hyllats i många svenska tidningar för sin senaste platta och återkommer till Live At Heart efter en omtyckt konsert i fjol.

Till festivalens tioårsjubileum har arrangören även bokat in de lokala hjältarna i David Södergrens Hot Five (DSH5). Festivalen presenterar också ett nytt koncept ”Cashbox Caravan” där fyra singer-songwriters delar scen. I år är det Don Graham, Barry Stagg, Marschall Potts och Peter Andersson som bjuder på musiken.

I det stora släppet hittar du även indie-sympatisörerna i Beverly Kills (bilden) som GAFFA sedan tidigare har uppmärksammat och hyllat via GAFFA-Podden och Bäst Just Nu.

Sedan tidigare står det också klart att GAFFA står med en egen scen på festivalen. Där kan du bland annat ta del av en gammal Kent-räv. Mer info om det hittar du här.

Hela släppet:


JoyCut (Italien)

ShaoDow (UK) - Ines

Rikas (Tyskland)- Ines


Leni Kravac (Slovenien) - Ines

Mister Roland (Portugal) - Ines

ECKOES (UK) - Ines


Amparito (Spanien) - Ines

April Henry (Kanada)

Beverly Kills - Excite


Tamzene (UK) - Excite

The Bowdashes (Danmark) - Excite

Like Elephants (Österike) - Ines


Don Graham (Kanada)

Roseph (Kanada)

Lovisa Krantz


BRTHR (Tyskland)

Our Man In The Field (UK)

Mohlavyr


Ludwig Hart

Miss Sister

Jonathan Fröberg


Emilia Merino

Mary Mi

Caroline Wickberg


Årets Ninja

Viktor Olsson

The Answer Stay


DSH5

Det är Kärlek

Bamboe (Spain)


Cashbox Caravan (Kanada/USA)

Barry Stagg (USA)

Marshall Potts (Kanada)


GRASS

Waves That Stray (Kanada)

Shah (USA)


Live at Heart äger rum i Örebro mellan den 4-7 september och biljetter går att köpa via www.liveatheart.se

MEST LÄST: Världens bästa skivbutik finns i Sverige – enligt Quentin Tarantino

ANNONCE