Nyhet

Se Rammsteins lysande protest mot Rysslands antigay-lagar

GAFFA.se – allt om musik

Industri-metal-giganten Rammstein är för närvarande på en turné som möter Sverige och ett utsålt Stockholm Stadion om två veckor. Nästa sommar gör de sin största Sverigespelning någonsin på Ullevi i Göteborg. Biljetterna till båda konserterna sålde slut på bara några timmar vilket resulterade i att arrangören släppte ytterligare en konsert på Ullevi nästa år. Rammstein-hysterin är total och den kommer knappast bli mindre efter bandets tilltag under en spelning i Moskva för några dagar sedan. Något som kom att bli en världsnyhet.

Under konserten tog man tillfället i akt att protestera mot Rysslands antigay-lagar. Detta genom att gitarristerna Paul Landers och Richard Kruspe möttes i en kyss. Med det tilltaget bröt alltså gruppens medlemmar mot en propaganda-lag som instiftades av Putins regim 2013. De riskerar nu att arresteras upp till 15 dagar eller få böter på 5 000 rubel.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Россия, мы любим тебя! Photos: @jenskochphoto

Ett inlägg delat av Rammstein (@rammsteinofficial)

Eld, explosioner och spektakulära scenbyggen – det är inte utan anledning som de tyska hårdrockarna Rammstein rankas som ett av världens mest uppseendeväckande liveband. Tidigare i år kom det efterlängtade självbetitlade albumet, det första på tio år och en skiva som tokhyllades av GAFFAs Andreas Trella:

"Tonen sätts direkt i det inledande tunga eposet Deutschland. Här analyserar man de tunga skuldkänslor och konflikten bakom Förbundsrepubliken Tysklands nationalism som genom historien fått lida genom den stridslystna fascism som för alltid, och förståeligt tycks ligga som en snara runt landets identitet. Ett minst sagt otroligt vågat och fantastiskt verk för Tysklands största band att öppna en comebackplatta med. Men höjdpunkterna slutar icke här."

LÄS OCKSÅ: Skandalomsusad festival ställer in

ANNONCE