Nyhet

Zara Larsson kritiserar journalist – ”obehagligt beteende”

GAFFA.se – allt om musik

Expressen har hamnat i blåsväder efter en artikel där journalisten tog lite väl stora friheter genom att lägga orden i mun på Zara Larsson. Enligt nyheten ska popstjärnan under sin Way Out West-spelning ha gjort ett tydligt ställningstagande för free the nipple-rörelsen. Detta genom att bära en något genomskinlig top.

Zara Larsson reagerade starkt på artikeln och kallar det hela ett "obehagligt beteende". På sin Instagram skriver hon:

"Mitt set var en timme långt och det enda du väljer att kommentera och fokusera hela din artikel på är något som absolut inte var ett ’tydligt ställningstagande’, nämligen att man kan skymta mina bröstvårtor”.

gallery_large

(Foto: Jan Pieter van Eerde)


Efter kritiken har Expressen valt att ändra i artikeln. Den tidigare rubriken ”Zara Larssons ställningstagande på Way Out West” har bytts ut mot "Zara Larssons succé på Way Out West."


"Zara Larssons kläder var inget ställningstagande, som stod tidigare.”, skriver Expressens ansvarige utgivare Klas Granström i ett mejl till SVT. På frågan om det är rimligt att en reporter tolkar en kvinnlig artists kropp och kläder på det här sättet, svarar han:

”Formuleringarna i första versionen av artikeln var för fokuserade på Zara Larssons utseende. Därför har vi ändrat dem och tydligare lyft fram den artikel som recenserar hennes framträdande.”

Läs vår recension av Zara Larsson på Way Out West.


ANNONCE