Nyhet

Bjuder in till "störd fezt"

GAFFA.se – allt om musik

2 november arrangeras en "störd fezt" på Folk i Göteborg. Festen är till för att uppmärksamma hur lite alla människor med så kallad normfunktion engagerar sig i funktionsfrågan i förhållande till övriga jämlikhetsfrågor, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Nya stjärnskottet på humorhimlen Ina Lundström är konferencier, Göteborgs okrönta popdrottning Matilda Sjöström (Det Brinner, Steget) och Familjen Kaos  bestående av systrarna Kronlöf (kända från den prisbelönta SVT-humorserien Full Patte) och Thom Gisslén uppträder och musikern Eddie Wheeler (bilden) gästar. Iki Gonzales som just tilldelades Göteborg stads förtjänsttecken och opinionsbildare Anders Westgerd medverkar som talare.

Under kvällen lanseras även en kortfilm som ifrågasätter vem som är störd, eller störd nog. Skådespelaren Åsa Gustafsson är en av flera som medverkar i den.


Läs arrangörens meddelande:

"Vill du komma på fest? Men så gött att du kan det då!

Det är det ju nämligen inte alla som alltid kan. 70% av stadens stadskärna är otillgänglig för människor med funktionsnedsättning.

Föreställ dig att vara portad från mer än hälften av samhällsytan - hur stört är inte det. Varför reagerar inte fler av oss på det utanförskap gruppen tilldelas dagligen. Hur kan det gå oss så obemärkt förbi.

Den 2/11 firar vi den rafflande insikten om vem elefanten i rummet är - kan det vara den som lyckas komma in i rummet, utan begränsningar eller att behöva ta sig en funderare.

Kan det vara du och jag som är de STÖRDA här. DELAD STÖRDHET måste ju innebära DUBBEL STÖRDHET, över hur illa landet ligger för människor med funktionsvariation.

Så vi samlar gött folk på Folk, slår till med en naggande god line-up och frodas i fin-fin stämning. Smaskiga tips från coachen kan också utlovas. En kväll av allt du älskar med andra ord!

Skäms inte för mycket - kom och fröjdas era godingar!

Yours truly /Språng"

Kolla in eventet här.


LÄS OCKSÅ: Stjärna fördömer HIV-förebyggande läkemedel

ANNONCE