Nyhet

Arrangörer satsar på ny indieklubb i Göteborg

Under en period då många konsertlokaler och spelställen tvingas lägga ner har arrangörerna och vännerna Mirre Sennehed och Eddie Wheeler valt att starta en ny indieklubb på Göteborgs nyöppnade krog Potatisen.

I en intervju med Mitt i Göteborg berättar Wheeler och Sennehed om att de vill ge up-and-coming-artister möjligheten att få spela live.

– Om det inte finns små scener att gigga och praktisera på, var ska framtidens Håkan Hellström, Broder Daniel och Kent bygga upp sin hajp? Man kan ju inte gå direkt från Studieförbundets källarlokal till Pustervik, säger Sennehed till tidningen.

Klubben Indiefeber hålls på krogen Potatisen i Göteborg varje torsdagskväll och lägger fokus, precis som namnet antyder, på just indieakter.


Wheeler och Sennehed, som bland annat grundat den årligt återkommande Subkultfestivalen, berättar för tidningen att de sett den svenska indievågen komma och gå, och att tiden var inne att satsa på en ny klubb.

– Vi vill gärna ha en mångfald. Vi ser ju inte indie främst som en musikstil utan mer som den riktiga benämningen, independent, säger Wheeler till tidningen.

Sedan starten vid årsskiftet har antalet bokningar strömmat in, och i skrivande stund har Indiefeber liveakter klara varje vecka fram till maj.


LÄS OCKSÅ: SVENSK FESTIVAL VÄDJAR OM HJÄLP

ANNONCE