Nyhet

Hårdrocksgiganter ger sina namn till spindlar

GAFFA.se – allt om musik

På Instituto Bantantan i Sao Pãolo finner du spindelexperten och biologen Cristina Rheims. Rheims specialiserar sig på att identifiera och namnge nya arter av de åttabenta djuren och har den senaste tiden valt att låta sitt musikintresse influera namngivningsprocessen. 

Forskaren som enligt egen utsago vurmar för rock av den hårdare skolan lät några av sina idoler agera som inspirationskällor när hon skulle titulera sina senaste arachnida-fynd. Bland de nya arterna finner vi Extraordinarius bruceickinsoni (Bruce Dickinson, Iron Maiden), Extraordinarius klausmeinei (Klaus Meine, Scorpions), Extraordinarius rickalleni (Rick Allen, Def Leppard) och Extraordinarius andrematosi en hyllning till den framlidne sångaren André Matos ifrån det brasilianska metalbandet Angra, vars tidiga död ska ha inspirerat initiativet. Detta skriver CoS.

– Detta är den typ av musik jag gillar och som jag lyssnar på säger Rheims och fortsätter:


– Jag har alltid velat hedra Rick Allen för att jag tycker att han är en förebild. En trummis som förlorar en arm och sedan fortsätter sin karriär genom att lära sig spela med vad han han har.

Både Klaus Meine och Rick Allen har svarat på hyllningarna, den förstnämnda genom att be om ett certifikat och den senare genom att själv hylla den brasilianska biologen på sin Twitter.

LÄS OCKSÅ: Mikkey Dee får upprättelse efter massiva protester

ANNONCE