Nyhet

Marie Fredriksson är död

GAFFA.se – allt om musik

Artisten Marie Fredriksson är död, 61 år gammal.

“Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom”, lyder ett pressmeddelande från Dimberg Jernberg Management.

Marie Fredriksson föddes 30 maj 1958 i Östra Ljungby i Skåne. Hennes artistiska genombrott kom 1984 med singeln Ännu Doftar Kärlek från albumet Het Vind. Året därpå befäste Marie sin position som en av Sveriges största kvinnliga artister med albumet Den Sjunde Vågen och låtar som Den Bästa Dagen och Mot Okända Hav.


1986 bildade Marie Roxette med vännen Per Gessle, och tillsammans började de en resa som skulle gå till historien. Men innan dess skulle Marie ge ut ännu ett storsäljande album på svenska, Efter Stormen, som kom 1987.

Roxette debuterade med Pearls Of Passion 1986 men det stora genombrottet kom 1988 med albumet Look Sharp! och singeln The Look. Med fyra ettor på Billboards Hot 100-lista (The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love och Joyride) samt 80 miljoner sålda skivor är Roxette än idag ett av Sveriges mest framgångsrika band genom tiderna. 


Per Gessle uttrycker sin sorg i pressmeddelandet och tackar Marie för allt:   

– Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same. 


 

ANNONCE