Nyhet

Slutet för Toto?

GAFFA.se – allt om musik

Bandet Toto ser ut att upplösas. Rockbandet som för den yngre generationen kanske främst känns igen för meme-fenomenet kring låten Africa har bestämt sig för att "call it a day". Detta meddelar bandets gitarrist Steve Lukather.

För närvarande firar de 40 år som band, detta genom att turnera staterna. 

Jubileumsturnén avslutas med en konsert i Philadelphia, USA, på söndag.


– Jag vet inte hur framtiden ser ut, men jag vet att detta kommer att bli vår sista konsert på en överskådlig framtid. Och garanterat slutet med denna uppställning, berättar Lukather för tidningen Philadelphia The Morning Call, enligt Ultimate Classic Rock.

Detta är dock inte första gången som bandet, som startade i Los Angeles 1977, har upplösts. Gruppen splittrades också 2008, men redan två år senare väntade en comeback.

Toto har sålt över 30 miljoner album. Bandet har under senare år bestått av Steve Lukather (gitarr, sång, keyboard), David Paich (keyboard, sång), Joseph Williams (sång) och Steve Porcaro (keyboard, sång), samt ett flertal tillfälliga turnémedlemmar. Porcaro-bröderna Jeff (trummor) och Mike (bas) var en del av den ursprungliga uppsättningen, men de dog 1992 respektive 2015.


Det betyder att det kan ta ett tag tills vi får möjlighet att se denna klassiker live igen:

LÄS OCKSÅ: Nick Cave till Sverige för arenaspelning


ANNONCE